Energibrunnar

Livslängden på en energibrunn är mer än hundra år, vilket ger en fantastisk ekonomisk besparing både nu och i generationer framöver.

En energibrunn är en brunn som utnyttjar lagrad solenergi från marken. Vid användande av bergvärmepumpar avgör värmepumpens effekt hur djupt hål som skall borras för att energibesparingen skall bli så stor som möjligt. Oftast är det dock lönsamt att borra ett något djupare hål för att på så vis minska behovet av tillskottsenergi, det vill säga elenergi i de flesta fall.

Vi kan offerera energiborrning till alla typer av anläggningar, från den lilla villan till stora industrianläggningar.

Bergvärme

Vi samarbetar med de ledande installatörerna av bergvärmepumpar. 

Bergvärme består av energi som lagrats i berggrunden. Denna miljövänliga energi hämtas genom ett borrhål. Man kan likna bergvärme vid en energibrunn som är fylld med solenergi och ett outtömligt lager som ger både komfortabel värme och varmvatten. Allt från naturens eget energiförråd.

Men för att bergvärmeprocessen ska fungera krävs det elenergi. Varje del tillförd elenergi ger fem gånger så mycket värme.

Bergvärme passar alla typer av hus och framförallt ger det dig en optimal besparing.

Välkommen att kontakta oss för konsultation och kostnadsfri offert!

  • ”Jag är ännu imponerad över hur snabbt och smärtfritt du och din firma borrade det 145 meter djupa hålet i min trädgård. Jag är också imponerad över att ni gjorde det på ett så snyggt och städat sätt. Er ska jag varmt rekommendera till andra.”


    Bror Kolstad

  • ”Vill passa på att förmedla enkelheten med att anlita er gällande allt ifrån första kontakten, till verkställandet. Det är roligt att jobba med bra människor som kan sitt jobb och tycker att kunden är viktig. Det var mycket positivt att få återkoppling hela vägen genom projektet.”

     

    Fredric och Lucas

Vill du få offert eller veta mer?

Jag accepterar imarc.se integritetsvillkor

profil

Kontakta oss direkt

Säffle Brunnsborrning AB
Bifirmor: Karlstad Brunnsborrning AB / iMARC AB
Rotvägen 10
661 43, Säffle

Telefon:

0533-10100 / 0706-797517

Mail:

info@safflebrunnsborrning.se