Brunnsborrning

Genom att investera i en djupborrad energi- eller vattenbrunn sparar du minst 50% av husets uppvärmningskostnader. Dessutom är det snällt mot miljön.

Med bergvärme menas att man hämtar energi från berggrunden. Storleken på energibrunnen som hämtar bergvärme varierar, men diametern brukar oftast ligga på 115—140 millimeter. Djupet ser också olika ut beroende på vilken energimängd man behöver komma åt. Vid brunnsborrning skyddar vi naturligtvis både hus och trädgård så att vi inte efterlämnar någon märkbar skada.

Våra certifierade brunnsborrare har lång erfarenhet av att borra i både urberg och sedimentärt berg. Båda bergarter utvinner man bergvärme från. Skillnaden är att bergen har olika värmeledningsförmåga, vilket i praktiken innebär att man behöver borra djupare i sedimentära berg jämfört med urberg för att utvinna samma energimängd.

För att nå berget borrar man först igenom jordlagret. Lagrets tjocklek varierar beroende på område men i genomsnitt är det cirka sju meter djupt. Om du är osäker på hur djupt man måste borra för att komma ner till berget just där du bor, är du varmt välkommen att kontakta oss för en geologisk undersökning.

Borrhålets djup vid energiborrning beräknas utifrån värmepumpanläggningens storlek, energibehov och bergets värmeledningsförmåga. Ju större värmepump eller större värmebehov desto djupare borrning och/eller fler borrhål.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Blanketter

Vill du ansöka om brunnsborrning klicka på knappen nedan för att hitta till din kommuns blanketter.

Hitta blanketter
  • ”Jag är ännu imponerad över hur snabbt och smärtfritt du och din firma borrade det 145 meter djupa hålet i min trädgård. Jag är också imponerad över att ni gjorde det på ett så snyggt och städat sätt. Er ska jag varmt rekommendera till andra.”


    Bror Kolstad

  • ”Vill passa på att förmedla enkelheten med att anlita er gällande allt ifrån första kontakten, till verkställandet. Det är roligt att jobba med bra människor som kan sitt jobb och tycker att kunden är viktig. Det var mycket positivt att få återkoppling hela vägen genom projektet.”

     

    Fredric och Lucas

Vill du få offert eller veta mer?

Jag accepterar imarc.se integritetsvillkor

profil

Kontakta oss direkt

Säffle Brunnsborrning AB
Bifirmor: Karlstad Brunnsborrning AB / iMARC AB
Rotvägen 10
661 43, Säffle

Telefon:

0533-10100 / 0706-797517

Mail:

info@safflebrunnsborrning.se