Avlopp

Vi kan fixa ”vatten in-vatten ut” ur huset när vi gräver för enskilda avlopp. Vid de tillfällen du som kund ändå har oss på plats för borrning för vatten kan vi även hjälpa till med avlopp. Med lång erfarenhet garanterar vi stor noggrannhet och trygghet för dig som kund. Vi ställer höga krav på oss själva och våra leverantörer för att du som kund alltid ska känna dig nöjd efter utfört arbete.

Vi försöker stå till tjänst med all vår kunskap. Det kan bland annat gälla att välja teknik och skriva tillståndsansökan. Vi är en entreprenör med stora erfarenheter inom all form av vattenhantering, både före och efter fastigheten. Vi säkerställer att dricksvattentäkten och avloppen kommer att jobba i symbios under lång tid framöver, både för er och era grannar.

Slamavskiljare

Oavsett vilken avloppslösning du väljer måste du ha en slamavskiljare. Undantaget är prefabricerade enheter för rening där slamavskiljning ingår som en del i produkten. I ett system med källsortering av avloppsvattnet behövs slamavskiljare som förbehandling för rening av BDT-vatten eller urinavlastat avloppsvatten. I andra fall är slamavskiljaren en förbehandling för rening av blandat avloppsvatten.

Den vanligaste slamavskiljaren är tre-kammarbrunnen, som består av tre kammare. Numera finns slamavskiljare som är utformade på andra sätt, med motsvarande eller bättre funktion.

Installation

Hur stor slamavskiljare man behöver till sitt avlopp beror av antalet anslutna hushåll, vilken typ av avloppsvatten som leds till slamavskiljaren och också vilken typ av reningsmetod man ska använda för avloppsvattnet. Normalt behövs en volym på cirka 2 m3 per hushåll för blandat avloppsvatten. Om slamavskiljaren ska ta emot enbart BDT-vatten behöver den inte vara lika stor som om den tar emot ett blandat avloppsvatten.

Installation av slamavskiljare skall utföras av en sakkunnig person.

Reningsverk

För hushåll som ligger vattennära, vid sjöar, vattendrag m.m. krävs oftast en högre reningsgrad på det enskilda avloppet, kolla med din kommun vad som gäller just där du bor.  Även här hjälper vi gärna till att kolla vilket reningsverk som passar din fastighet bäst.

På www.avloppsguiden.se kan du läsa på om enskilda avlopp.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

bild8

Blanketter

Vill du ansöka om avlopp klicka knappen nedan för att hitta till din kommuns blanketter.

Hitta blanketter
  • ”Jag är ännu imponerad över hur snabbt och smärtfritt du och din firma borrade det 145 meter djupa hålet i min trädgård. Jag är också imponerad över att ni gjorde det på ett så snyggt och städat sätt. Er ska jag varmt rekommendera till andra.”


    Bror Kolstad

  • ”Vill passa på att förmedla enkelheten med att anlita er gällande allt ifrån första kontakten, till verkställandet. Det är roligt att jobba med bra människor som kan sitt jobb och tycker att kunden är viktig. Det var mycket positivt att få återkoppling hela vägen genom projektet.”

     

    Fredric och Lucas

Vill du få offert eller veta mer?

Jag accepterar imarc.se integritetsvillkor

profil

Kontakta oss direkt

Säffle Brunnsborrning AB
Bifirmor: Karlstad Brunnsborrning AB / iMARC AB
Rotvägen 10
661 43, Säffle

Telefon:

0533-10100 / 0706-797517

Mail:

info@safflebrunnsborrning.se